2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Kijev: idén már 28 milliárd dollár támogatást kaptunk, ebből az EU 11, az USA 8 milliárd dollárt adott

Ukrajna 2023 eleje óta 28 milliárd dollár pénzügyi támogatást kapott a partnerektől – közölte Denisz Smihal, az ország miniszterelnöke Telegram-csatornáján.

“Ebben az évben Ukrajna már 28 milliárd dollár pénzügyi támogatást kapott a partnerektől. Az EU-tól – több mint 11 milliárd dollárt. Az Egyesült Államoktól – több mint 8 milliárd dollárt” – írta Smihal.

Korábban Szerhij Marcsenko ukrán pénzügyminiszter kijelentette, hogy az ország költségvetését az idén felülvizsgálhatják, a hatóságok reményei szerint a költségvetés külső finanszírozásának volumene 2024-ben nem lesz kevesebb, mint 2023-ban.

Korábban Rokszolana Pidlasza, a Verhovna Rada költségvetési bizottságának vezetője elmondta, hogy Ukrajna az év elejétől kezdve növelte a katonai kiadásokat, 2023-ban az állami költségvetésből minden második hrivnyát a védelemre fordítják.

Amint arról április elején Danilo Hetmancev, a Verhovna Rada adóügyi bizottságának vezetője beszámolt, Ukrajna 2023 első negyedévében a saját belső tartalékai terhére a kiadásoknak csupán 60 százalékát tudta fedezni.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó