2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Kigyulladt egy brit atom-tengeralattjáró

A brit haditengerészet egyik Vanguard-osztályú atom-tengeralattjárója kénytelen volt megszakítani egy “szigorúan titkos küldetést”, miután tűzkárt szenvedett – derül ki a The Sun vasárnapi cikkéből.

Az újság forrásai szerint a több mint 130 fős legénység – köztük sokan szolgálaton kívüliek – erőfeszítéseire volt szükség ahhoz, hogy eloltsák az elektromos tüzet a HMS Victorious fedélzetén, amely az incidens idején Trident 2 nukleáris rakétákat szállított.

Bár a tüzet a jelentések szerint viszonylag gyorsan sikerült megfékezni, a hajó kapitánya által kihirdetett vészhelyzet miatt a hajó kénytelen volt a felszínre emelkedni az Atlanti-óceán északi részén egy meg nem nevezett helyen, hogy kiszellőztesse a mérgező füstöt.

A haditengerészet egyik forrása a The Sunnak elmondta, hogy “a Királyi Haditengerészet minden tengerész tagja képzett tűzoltó”, és ez biztosította, hogy a brit hajók és tengeralattjárók képesek legyenek gyorsan reagálni az ilyen incidensekre anélkül, hogy ez befolyásolná a működési teljesítményt.

Ennek ellenére a tűz által okozott károk arra késztették a tengeralattjáró kapitányát, hogy felhagyjon egy nem részletezett “szigorúan titkos küldetéssel”, és utasítsa a hajót, hogy térjen vissza a skóciai Faslane-ben lévő HMNB Clyde bázisra.

A The Sun megjegyezte, hogy a több mint 3 milliárd dollárba kerülő, 30 éves hajó egyike a Királyi Haditengerészet négy non-stop nukleáris elrettentő járőrének. A Királyi Haditengerészet szóvivője a lapnak elmondta, hogy az incidens nem befolyásolta a folyamatos tengeri elrettentést, de nem kívánt további részleteket közölni a tengeralattjáró működéséről.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...