2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

Kigyulladt egy brit atom-tengeralattjáró

A brit haditengerészet egyik Vanguard-osztályú atom-tengeralattjárója kénytelen volt megszakítani egy “szigorúan titkos küldetést”, miután tűzkárt szenvedett – derül ki a The Sun vasárnapi cikkéből.

Az újság forrásai szerint a több mint 130 fős legénység – köztük sokan szolgálaton kívüliek – erőfeszítéseire volt szükség ahhoz, hogy eloltsák az elektromos tüzet a HMS Victorious fedélzetén, amely az incidens idején Trident 2 nukleáris rakétákat szállított.

Bár a tüzet a jelentések szerint viszonylag gyorsan sikerült megfékezni, a hajó kapitánya által kihirdetett vészhelyzet miatt a hajó kénytelen volt a felszínre emelkedni az Atlanti-óceán északi részén egy meg nem nevezett helyen, hogy kiszellőztesse a mérgező füstöt.

A haditengerészet egyik forrása a The Sunnak elmondta, hogy “a Királyi Haditengerészet minden tengerész tagja képzett tűzoltó”, és ez biztosította, hogy a brit hajók és tengeralattjárók képesek legyenek gyorsan reagálni az ilyen incidensekre anélkül, hogy ez befolyásolná a működési teljesítményt.

Ennek ellenére a tűz által okozott károk arra késztették a tengeralattjáró kapitányát, hogy felhagyjon egy nem részletezett “szigorúan titkos küldetéssel”, és utasítsa a hajót, hogy térjen vissza a skóciai Faslane-ben lévő HMNB Clyde bázisra.

A The Sun megjegyezte, hogy a több mint 3 milliárd dollárba kerülő, 30 éves hajó egyike a Királyi Haditengerészet négy non-stop nukleáris elrettentő járőrének. A Királyi Haditengerészet szóvivője a lapnak elmondta, hogy az incidens nem befolyásolta a folyamatos tengeri elrettentést, de nem kívánt további részleteket közölni a tengeralattjáró működéséről.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó