2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Két ukrán gyalogsági harcjármű személyzete megadta magát az orosz erőknek (videó)

Megadta magát két ukrán BMP-1-es gyalogsági harcjármű személyzete az orosz csapatoknak a donbasszi Avdejevka város közelében – jelentette kedden a TASZSZ hírügynökség egy meg nem nevezett orosz biztonsági tisztviselőre hivatkozva.

A tisztviselő szerint az ukrán 110. különálló gépesített dandár egyik szakaszának tagja rádión értesítette az orosz csapatokat, hogy “orvosi segítséget kérnek sebesült katonáiknak”, miután az ukrán parancsnokok elutasították egységük evakuálását.

Az ukrán tiszt állítólag biztonságos átkelést kért, és azt mondta, hogy “az egységei többi része megadja magát minden fegyverével együtt, beleértve két BMP-1-eseket is”.

Összesen 10 katonát vettek őrizetbe, köztük néhányat súlyos sérülésekkel – mondta az orosz tisztviselő. A tisztviselő hozzátette, hogy az elfogott katonák orvosi ellátásban részesülnek, és átvizsgálják őket háborús bűnökben való bűnrészesség szempontjából.

Andrej Rudenko orosz haditudósító hétfő este közzétett egy videót, amelyen orosz katonák láthatóak, amint ukrán BMP-1-esek személyzetét tartóztatják le. A magukat megadó katonák által viselt egyenruhákon az ukrán erők által használtakhoz jelzések láthatóak.

Kijev a múlt héten indította el régóta várt ellentámadását, és a frontvonal mentén több területen is támadta az orosz erőket. Moszkva szerint az ukrán csapatoknak nem sikerült áttörniük az orosz védelmet, és nem érték el céljaikat. A harcok során több német gyártmányú Leopard 2 harckocsi és amerikai gyártmányú M2 Bradley páncélozott harcjármű megsemmisült.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó