2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Két amerikai HIMARS rakétavetőt semmisítettek meg Donbasszban

Az orosz légierő megsemmisített két amerikai HIMARS rakéta-sorozatvetőt (MLRS) a Donyecki Népköztársaságban (DNR) – közölte szerdán a védelmi minisztérium.

“Két amerikai gyártmányú HIMARS rakéta-sorozatvetőt és két lőszerraktárt semmisítettek meg a Donyecki Népköztársaság Malotaranivka települése közelében, nagy pontosságú légi rakétákkal” – közölte a minisztérium.

Ezenkívül az orosz légierő csapást mért az ukrán fegyveres erők 92. gépesített dandárjának 22. motorizált gyalogos zászlóaljának ideiglenes telepítési pontjára Harkovban.

“Akár 100 ukrán nacionalista és négy katonai eszköz megsemmisült” – közölte a minisztérium.

A légierő megsemmisített:

  • Az ukrán fegyveres erők hat irányítási pontját;
  • A külföldi zsoldos egységek ideiglenes állomáshelye a Mikolajivi terület Liman körzetében.
  • Hat fegyverraktár;
  • 27 az ellenséges erők összpontosulási területeit;
  • Egy Sz-300-as radarirányító állomás.

Szoledar település keleti peremén az orosz légierő megsemmisítette az 57. gépesített dandár rakéta- és tüzérségi fegyverraktárát, ahol 1500 különböző kaliberű lövedéket és több mint 100 külföldi páncéltörő rakétarendszert tároltak.

“A légierő, a rakétacsapatok és a tüzérség 77 területen csapást mért az ukrán fegvyeres erők embereire és katonai felszerelésére. Egy orosz Szu-35-ös vadászrepülőgép lelőtte az ukrán légierő két Mi-24-es helikopterét és egy Szu-25-ös repülőgépét egy légiharcban a Mikolajivka és Sznihurivka települések közelében, a Mikolajivi területen” – tette hozzá a minisztérium.

Szu-35 – Kép: Orosz Védelmi Minisztérium

Az orosz légvédelmi rendszerek egy nap alatt lelőttek egy ukrán Mi-8-as helikoptert és 11 drónt, továbbá kilenc ukrán Tocska-U ballisztikus rakétát fogtak el a DNR, az LNR és Herszon területeken, valamint nyolc többszörös rakétaindítót az LNR, Harkiv és Herszon területeken.

Oroszország február 24. óta különleges műveletet folytat Ukrajnában, amelynek célja a Donbassz lakosainak védelme, akiket – mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta – a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak tesz ki. A szövetséges erők már felszabadították a Luhanszki Népköztársaság területét, valamint a Donyecki Népköztársaság nagy részét.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...