2023, január 27.
1.3 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

Két amerikai HIMARS rakétavetőt semmisítettek meg Donbasszban

Az orosz légierő megsemmisített két amerikai HIMARS rakéta-sorozatvetőt (MLRS) a Donyecki Népköztársaságban (DNR) – közölte szerdán a védelmi minisztérium.

“Két amerikai gyártmányú HIMARS rakéta-sorozatvetőt és két lőszerraktárt semmisítettek meg a Donyecki Népköztársaság Malotaranivka települése közelében, nagy pontosságú légi rakétákkal” – közölte a minisztérium.

Ezenkívül az orosz légierő csapást mért az ukrán fegyveres erők 92. gépesített dandárjának 22. motorizált gyalogos zászlóaljának ideiglenes telepítési pontjára Harkovban.

“Akár 100 ukrán nacionalista és négy katonai eszköz megsemmisült” – közölte a minisztérium.

A légierő megsemmisített:

  • Az ukrán fegyveres erők hat irányítási pontját;
  • A külföldi zsoldos egységek ideiglenes állomáshelye a Mikolajivi terület Liman körzetében.
  • Hat fegyverraktár;
  • 27 az ellenséges erők összpontosulási területeit;
  • Egy Sz-300-as radarirányító állomás.

Szoledar település keleti peremén az orosz légierő megsemmisítette az 57. gépesített dandár rakéta- és tüzérségi fegyverraktárát, ahol 1500 különböző kaliberű lövedéket és több mint 100 külföldi páncéltörő rakétarendszert tároltak.

“A légierő, a rakétacsapatok és a tüzérség 77 területen csapást mért az ukrán fegvyeres erők embereire és katonai felszerelésére. Egy orosz Szu-35-ös vadászrepülőgép lelőtte az ukrán légierő két Mi-24-es helikopterét és egy Szu-25-ös repülőgépét egy légiharcban a Mikolajivka és Sznihurivka települések közelében, a Mikolajivi területen” – tette hozzá a minisztérium.

Szu-35 – Kép: Orosz Védelmi Minisztérium

Az orosz légvédelmi rendszerek egy nap alatt lelőttek egy ukrán Mi-8-as helikoptert és 11 drónt, továbbá kilenc ukrán Tocska-U ballisztikus rakétát fogtak el a DNR, az LNR és Herszon területeken, valamint nyolc többszörös rakétaindítót az LNR, Harkiv és Herszon területeken.

Oroszország február 24. óta különleges műveletet folytat Ukrajnában, amelynek célja a Donbassz lakosainak védelme, akiket – mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta – a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak tesz ki. A szövetséges erők már felszabadították a Luhanszki Népköztársaság területét, valamint a Donyecki Népköztársaság nagy részét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...