2022, május 22.
16 C
Budapest
5.7 C
Moszkva
Hiredetés

Képek: Vlagyimir Putyin gyermektáborban járt a Krím félszigeten

Vlagyimir Putyin orosz elnök a 2014-ben Oroszországgal újraegyesült Krím félszigetre látogatott, ez alkalommal az Artek gyermektábort kereste fel.

Az államfő a gyermektáborban a félsziget az idei hetedik turnusban nyaraló gyermekeknek arra hívta fel a figyelmét, hogy Artekben akár életre szóló barátságokat is köthetnek.

Vlagyimir Putyin az Artek gyermektáborban – Krím félsziget, Oroszországi Föderáció. 2017.06.24.

“Artek sok mindent ad. Megtanít új ismeretek megszerzésére. Szeretném, ha ez a tudás, a szakértelem, a nagy becsű +artekos+ megnevezés, a barátságok, amelyek itt szövődnek egész életetekre megmaradnának” – mondta Putyin a gyermekeket köszöntő ünnepségen.

Emlékeztetett arra, hogy Arteket 1925-ben hozták létre a Szovjetunióban, mint nemzetközi gyermektábort, ahol viszont nemcsak szovjet gyermekek, de más országokból érkezők is nyaralhattak. Szavai szerint noha a tábor az elmúlt években nehéz időket élt, mostanra ismét újjáéled, mint nemzetközi gyermekintézmény.

Vlagyimir Putyin az Artek gyermektáborban – Krím félsziget, Oroszországi Föderáció. 2017.06.24.

A gyerekek kitörő tapssal, és “köszönöm” skandálással hálálták meg az elnök szavait.

Az idei üdülésen részt vesznek olyan gyermekek, akik az Egyesült Államokból, illetve Japánból érkeztek, egyik szülőjük viszont orosz állampolgárságú. Vannak a gyerekek között aki a Donyecki és Luganszki népköztársaságokból érkeztek.

Vlagyimir Putyin az Artek gyermektáborban – Krím félsziget, Oroszországi Föderáció. 2017.06.24.

A mostani turnuson arra a Samantha Smith amerikai iskolás lányra emlékeznek, aki a hidegháború alatt, 1982-ben levelet küldött Jurij Andropovnak, a Szovjetunió Kommunista Pártja akkori főtitkárának, megkérdezve tőle azt, hogy háborút akar-e vagy békét. Válaszul a szovjet vezető meghívta az akkor tízéves Samanthát látogatásra a Szovjetunióba, azon belül az Artek gyermektáborba is, amit Samantha elfogadott.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS