2023, december 3.
-1.7 C
Budapest
-6.8 C
Moszkva

Kémkedés vádjával letartóztattak egy amerikai férfit Oroszországban

Őrizetbe vett az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egy amerikai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Moszkvában kémkedett. Az FSZB hétfői közleménye szerint Paul Whelant december 28-án érték tetten és fogták el. Az orosz rendőrség eljárást indított ellene.

Bár magáról a kémkedésről nem közöltek részleteket, a közleményben leírták, hogy ha a férfit bűnösnek találják, akkor akár húsz évre is börtönbe zárhatják.

Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége egyelőre nem reagált az ügyre.

Az orosz-amerikai kapcsolatok a Krím félsziget Oroszországgal való újraegyesítése óta jelentősen megromlottak. Azóta az Egyesült Államok és több nyugati állam is büntetőintézkedéseket vezetett be Moszkvával szemben.

Az orosz államfő, Vlagyimir Putyin újévi üdvözlőlevelében arról biztosította az amerikai elnököt, Donald Trumpot, hogy Moszkva nagyon sok témáról kész tárgyalni Washingtonnal.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kovács: Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz

Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz! - írta hivatalos Facebook-oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton. Mindezt az Ukrán...

A Fehér Ház figyelmeztetett, hogy kimerülnek a pénzügyi források Ukrajna támogatására

John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője elmondta, hogy a Fehér Háznak sürgősen szüksége van kiegészítő finanszírozásra Ukrajna támogatására. A magas rangú tisztviselő elismerte, hogy...

Jelentősen visszaesett az ukrán export a lengyelek határblokádja miatt

Jelentősen visszaesett Ukrajna Lengyelországon keresztül történő exportja, amióta lengyel kamionosok és mezőgazdasági termelők tömeges tiltakozást szerveztek az EU Kijevvel szembeni kereskedelmi szabályozása ellen, és...
spot_img

Videó