2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Karácsony: egytonnás generátort és két hőlégfúvót küld Kijevnek Budapest

Egytonnás generátort és két hőlégfúvót küld Budapest az ukrán fővárosnak, Kijevnek – közölte Karácsony Gergely főpolgármester kedden Facebook-oldalán.

A főpolgármester úgy fogalmazott: “így segítünk helyreállítani a kritikus infrastruktúrát, amelyet háborús bűnt elkövetve támad az orosz hadsereg, megfosztva a civil lakosságot, köztük időseket, nőket és gyerekeket a fűtéstől és az áramtól, amelyek különösen a közeledő télen az életet jelentenék nekik”.

Együttműködve az Iványi Gábor által vezetett Oltalom Karitatív Egyesülettel kedden közös segélyszállítmányt indítanak Kijevbe: a több tonna élelmiszer és ruha mellett, a vízműveknek köszönhetően, “életmentő” generátort is küldenek – közölte a főpolgármester.

Karácsony Gergely bejegyzésében köszönetet mondott Demszky Gábor volt főpolgármesterének, hogy segít eljuttatni a főváros és az egyesület adományait azoknak, akiknek a legnagyobb szüksége van rájuk.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...