2022, november 29.
1.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Kadirov: súlyos veszteségeket szenvednek a külföldi zsoldosok Ukrajnában

A külföldi zsoldosok súlyos veszteségeket szenvednek Ukrajnában – közölte Ramzan Kadirov csecsen vezető a Telegram-csatornáján.

“A zsoldosok ritkán tesznek közzé videókat a kudarcaikról. Tény, hogy a külföldiek veszteségei súlyosak, és a túlélők egyre inkább azon gondolkodnak, hogy kilépnek ebből az értelmetlen ügyből, és elmenekülnek Ukrajnából” – írta.

Míg március elején a külföldi zsoldosok azzal dicsekedtek, hogy “páncélozott személyszállító járművekkel száguldó” filmeket forgattak, most kétségbeesetten hangoztatják tehetetlenségüket” – tette hozzá Kadirov. Példaként hozta fel James Vasquez amerikai zsoldost, aki a közösségi oldalakon közzétett egyik bejegyzésében súlyos veszteségeiről írt. Az amerikai különösen azt emelte ki, hogy az elmúlt héten sok embert veszített el, és minél hamarabb haza akar térni.

A védelmi minisztérium jelentése szerint az orosz katonai különleges művelet kezdetén mintegy hétezer külföldi zsoldos érkezett Ukrajnába, főként Lengyelországból, Kanadából és az Egyesült Államokból. Most valamivel több mint 3200 van belőlük.

Oroszország február 24. óta katonai különleges hadműveletet folytat Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve bántalmazásnak, népirtásnak tesz ki”. A védelmi minisztérium szerint március végére az orosz hadsereg teljesítette az első szakasz fő feladatait, jelentősen csökkentve Ukrajna harci potenciálját. A minisztérium szerint a fő cél Donbassz felszabadítása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...

A Boeing olcsó precíziós bombákat gyártana Ukrajnának

A Pentagon állítólag fontolgatja a Boeing ajánlatát, hogy a meglévő amerikai minták felhasználásával olcsó precíziós bombákat gyártana tömegesen Ukrajna számára, mivel Washington és szövetségesei...