2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Kadirov és a Wagner csoport szerint is helyes döntést hozott Szurovikin

Ramzan Kadirov csecsen vezető és Jevgenyij Prigozsin a “Wagner” tulajdonosa a korábbi átcsoportosításokkal ellentétben, most támogatta az orosz csapatok visszavonását a Dnyeper folyó bal partjára Herszonnál. Korábban Prigozsin és Kadirov is bírálta a hasonló döntést Limannál, most is a Telegramon reagáltak.

“A döntés a Dnyeper jobb partjáról történő csapatkivonásról nem könnyű, de a parancsnokság szándékáról sokat elmond, hogy felelősséget vállal a katonák életéért. A csapatok minimális veszteségekkel történő kivonása Szurovikin érdeme, ami nem az orosz fegyverek becsületére tesz, hanem a parancsnok személyes tulajdonságait hangsúlyozza, aki olyan emberként cselekedett, aki nem fél a felelősségtől” – mondta Prigozsin.

Kadirov is támogatja Szurovikin döntését:

▪️Szurovikin ezer katonát mentett meg egy tényleges bekerítésben. Miután mérlegelte az összes érvet és ellenérvet, Szurovikin tábornok nehéz, de helyes döntést hozott az értelmetlen áldozatvállalás a nagy horderejű nyilatkozatok kedvéért és a katonák felbecsülhetetlen értékű életének megmentése között.

▪️Herszon nagyon nehéz terület az állandó, rendszeres lőszerellátás és az erős, megbízható hátország kialakításának lehetősége nélkül. Miért nem tették ezt a különleges művelet első napjaitól kezdve? Ez egy másik kérdés. De ebben a nehéz helyzetben a tábornok bölcsen és előrelátóan cselekedett – evakuálta a polgári lakosságot és elrendelte az átcsoportosítást.

▪️ Azt, hogy Herszon nehéz harci terület volt, mindenki tudta a különleges művelet első napjaitól kezdve. Az egységeim katonái is arról számoltak be, hogy nagyon nehéz volt azon a területen harcolni. Igen, meg lehet tartani, némi lőszert be lehet hozni, de ennek sok emberélet lesz az ára. És ez a prognózis nem felel meg nekünk.

▪️Ezért gondolom, hogy Szurovikin igazi harci tábornokként viselkedett, aki nem fél a kritikától. Ő felelős az emberekért. Ő tudja a legjobban – írta Kadirov.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...