2023, október 3.
16.7 C
Budapest
10.9 C
Moszkva

Kaczynski: Lengyelország megerősíti a hátárt Belarusszal a Wagner érkezése miatt

Lengyelország megerősíti határát Belarusszal a Wagner-csoport harcosainak ottani jelenléte miatt – jelentette be Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes, a kormányzó Jog és Igazságosság párt elnöke újságíróknak.

“Potenciálisan új helyzet áll elő Belaruszban. Állítólag körülbelül 8000 katona van ott. Ez egy olyan elem, amely fenyegeti Ukrajnát, egy olyan elem, amely fenyegeti Litvániát és fenyegeti Lengyelországot is” – mondta Kaczynski.

“Döntések születtek a határon lévő védelmi kapacitásunk megerősítéséről” – tette hozzá, kifejtve, hogy a megerősítés a határon lévő erők állandó növelését és az erődítmények számának növelését jelenti.

Korábban szerdán Andrzej Duda lengyel elnök Kijevben újságíróknak azt mondta, hogy Lengyelország kész megerősíteni a Belarusszal már amúgy is megerősített határát a Wagner-csoport harcosainak az országba érkezése miatt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó