2022, augusztus 12.
25 C
Budapest
23.7 C
Moszkva
Array

Jövőre kezdődhet a Szuhoj T-50-es ötödik generációs vadászgépek sorozatgyártása

Idén befejeződhetnek a Szuhoj PAK FA, ismertebb nevén a Szuhoj T-50-es ötödik generációs vadászgép tesztjei és 2017-ben megkezdődhet a sorozatgyártásuk – közölte egy magas rangú katonai tisztviselő az orosz sajtóval. A lopakodó kialakítású T-50-es a Komszomolszki Repülőgépgyártó Termelési Egyesülés (KNAAPO) Komszomolszk-na-Amure-ban található gyárában készül, Oroszország távol-keleti részén.

Viktor Bondarev vezérezredes, aki a közelmúltban járt az Egyesített Repülőgépgyártó Vállalathoz tartozó gyárban a Ria Novosztyi hírügynökségnek elmondta, hogy rendkívül elégedett a Szuhoj PAK FA fejlesztésével. Jövőre indulhat a sorozatgyártás – mondta.

A PAK FA az első katonai repülőgép, amelyet a Szovjetunió szétesése óta fejlesztettek ki Oroszországban. Első tesztrepülése 2010 január 29-én volt.

A T-50 a hangsebesség 2.6-szeresére is képes lehet és szupercirkálásban (után égető nélküli hangsebesség feletti repülés) is túltesz majd amerikai „rokonán”, aki után égetővel a hang 2.25-szeresével, nélküle 1.5-szeresével repül.

Bondarev elmondta, hogy a szintén új fejlesztésű PAK-DA bombázó első tesztrepülése hamarabb lesz a vártnál. Az eredeti tervek szerint 2021-ben kell felszállnia az első tesztrepülőnek. A vezérezredes megjegyezte, hogy ha a munkálatok ilyen ütemben haladnak, akkor korábban is felszállhat az első teszt gép.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....