2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Jövő nélküli vénember: Kim Dzsongun húga válaszolt az amerikai elnöknek

Kim Jodzsong észak-koreai politikus, Kim Dzsongun észak-koreai vezető testvére szombaton értelmetlennek nevezte Joe Biden amerikai elnöknek a “rezsim végéről” szóló legutóbbi megjegyzését.

“Egy másik dolog, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül, az a tény, hogy az ellenséges állam vezetője hivatalosan és személyesen használta a világ szeme láttára a `rezsim vége’ szót” – idézte a Koreai Központi Hírügynökség Kim Jo Dzsongot, a Koreai Munkáspárt Központi Bizottságának alosztályvezetőjét egy nyilatkozatában.

“Ezt értelmetlen megjegyzésnek lehet venni egy olyan idősödő személytől, aki egyáltalán nem alkalmas arra, hogy felelősséget vállaljon az Egyesült Államok biztonságáért és jövőjéért, egy vénembertől, akinek nincs jövője, mivel a hivatali idejéből hátralévő két év letöltése is túl sok neki” – állította.

A hét elején Washingtonban, a dél-koreai vezetővel, Jun Szuk-jeollal tartott közös sajtótájékoztatón Biden azt mondta, hogy Észak-Korea nukleáris támadása az Egyesült Államok, valamint szövetségesei és partnerei ellen a Phenjanban uralkodó rezsim végét eredményezné.

A Fehér Ház hivatalban lévő vezetője megismételte, hogy “főparancsnokként abszolút felhatalmazással rendelkezik, és egyedül neki van joga atomfegyver bevetésére”.

Ugyanakkor kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak nem áll szándékában atomfegyvereket állomásoztatni a Koreai-félszigeten.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó