2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Putyin: nem tartjuk be az egyes országok által kitalált szabályokat

Moszkva nem fogja betartani az úgynevezett szabályokat, amelyeket bizonyos országok találtak ki és kényszerítettek ki – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken, amikor beszédet mondott az orosz törvényhozók tanácsának szentpétervári ülésén.

Oroszország jelenleg a kollektív Nyugat gazdasági agresszióját viseli el – jelentette ki Putyin, és arra sürgette a törvényhozókat, valamint az ország más hatalmi ágait, hogy proaktívan dolgozzanak, ahelyett, hogy megpróbálnák kivárni ezt a nehéz időszakot.

A végső cél “országunk hosszú távú, független és sikeres fejlődésének alapjainak megteremtése” – hangsúlyozta.

A nemzetközi diplomácia rendszere az utóbbi időben nagymértékben erodálódott, helyette “egyes országok saját szabályaikat” erőltetik – jegyezte meg Putyin.

“Partnereink, vagy mondhatni, már korábbi partnereink, egyes országokban mániákusan rombolják a jogi kereteket és a kommunikációs csatornákat, megpróbálják ránk erőltetni a nézeteiket és az úgynevezett szabályokat mindenkire. Mik a szabályok? … Senki sem látta őket” – jelentette ki.

Írnak valamit a takaró alatt, és ők maguk is csinálnak valamit a takaró alatt. Mi nem fogunk velük együtt a takaró alá bújni. De nem is fogjuk követni a szabályaikat.

Oroszország ugyanakkor nem akar “elszigetelődésbe” vonulni, és továbbra is kész tisztességesen együttműködni a baráti országokkal – magyarázta Putyin.

“Pragmatikus, egyenrangú, kölcsönösen előnyös, kizárólag partnerségi kapcsolatokat fogunk bővíteni Eurázsia, Afrika és Latin-Amerika baráti országaival”.

Megjegyezte, hogy Oroszországnak sok hasonlóan gondolkodó támogatója van a kollektív Nyugat országaiban, beleértve az Egyesült Államokat is.

“Az elitek mégis másként viselkednek. De önök és én tudjuk, hogy ezeknek az országoknak az elitje nem mindig a saját népük érdekeit szolgáló politikát folytat. Ez még vissza fog ütni rájuk” – figyelmeztetett.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó