2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Jelentős ukrán veszteségekről számolt be az orosz védelmi minisztérium

Az ukrán 56. motorizált gyalogsági dandár elvesztette harcképességét, miután a légierő csapásokat mért a Donbasszban található Piszki lakott területének közelében lévő állásaira – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“A tábor egységeiben a személyzet 70 százaléka megsemmisült. A dandár veszteségeinek pótlására mozgósított ukránok többsége nem volt hajlandó az ütközővonalra vonulni, és dezertált” – áll a minisztérium jelentésében.

Ezenkívül a légierő támadásainak következtében az Ukrán Fegyveres Erők 54. gépesített brigádjának 30 katonája halt meg Krasznogorovka faluban, valamint 100 ember a Harkovi terület Andrejevka körzetében.

Több mint hatezer tüzérségi lövedéket és aknavetőgránátot is megsemmisítettek.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin szerint célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A védelmi minisztérium közleménye szerint az orosz hadsereg március végére teljesítette az első szakasz fő feladatait, jelentősen csökkentve Ukrajna harci potenciálját. A minisztérium szerint a fő cél a Donbassz felszabadítása.
Az orosz hadsereg a donyecki és luganszki népköztársaságok erőivel közösen teljes egészében elfoglalta a Luganszki Népköztársaság területét és a donyecki régió jelentős részét.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...