2023, február 4.
5.7 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Japán növelte az LNG importját Oroszországból

Japán cseppfolyósított földgáz (LNG) importja Oroszországból 4,6 százalékkal nőtt a 2022-es naptári évben, az ország LNG-importjának teljes szerkezetében pedig 9,54 százalékra emelkedett az előző évi 8,84 százalékról – derül ki a TASZSZ orosz hírügynökség jelentéséből, amelyek a japán pénzügyminisztérium csütörtökön közzétett adatain alapulnak.

Értékben kifejezve az LNG-import 82,4%-kal ugrott meg a globális energiaárak emelkedése közepette. Az Oroszországból származó szénbehozatal fizikai értékben 41,3%-kal csökkent, értékben viszont 61,7%-kal emelkedett.

Eközben Japán decemberben már a negyedik egymást követő hónapban nem importált orosz kőolajat. A kőolaj és kőolajtermékek vásárlását tavaly júniusban nullára csökkentették, majd az ország júliusban és augusztusban kisebb mennyiségeket vásárolt, szeptemberben pedig ismét teljesen felfüggesztette ezen energiahordozók behozatalát.

Később Tokió is csatlakozott az orosz olajra vonatkozó árkorlátozás mechanizmusához. Ennek eredményeként az Oroszországból származó kőolajimport 2022-ben 56,4%-kal zuhant. Az orosz energiaimport teljes költsége viszont 40,1%-kal nőtt.

Japán összes országból származó teljes energiaimportja értékében 96,8%-kal emelkedett az importmennyiségek növekedése és az árak növekedése miatt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....