2023, október 1.
13 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Sajtóhír: január 10-én lesz az orosz-amerikai csúcs Ukrajnáról és a biztonsági garanciákról

Oroszország és az Egyesült Államok január 10-én fog tárgyalni az Ukrajna körüli helyzetről, az európai biztonságról és a fegyverzet-ellenőrzésről – jelentette hétfőn az AFP hírügynökség a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivőjére hivatkozva.

A szóvivő szerint január 12-én az Oroszország-NATO Tanács ülésére kerülhet sor, míg január 13-án Oroszország és az EBESZ képviselői találkozhatnak.

Sem a Fehér Ház, sem a külügyminisztérium nem kommentálta a hírt a TASzSz orosz hírügynökségnek.

Hétfőn Szergej Lavrov orosz külügyminisztériumi szóvivő kijelentette, hogy az orosz-amerikai biztonsági tárgyalások legfontosabb eseményére közvetlenül az újévi ünnepek után kerül sor.

A miniszter azt is hangsúlyozta, hogy Washington a fő tárgyalópartner a biztonsági garanciák kérdésében.

Oroszországban az ajándékozás, a díszes karácsonyfa állítása és a télapó a szilveszter tartozéka. Ezután következik az ortodox karácsony, amely a Julianus-naptár szerint január 7-re esik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó