2023, november 29.
-0.7 C
Budapest
-2.2 C
Moszkva

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól – jelentette az Izvesztyija című lap. Az orosz hadsereg konfliktusövezetben szolgáló katonái már most is hasonló kiváltságokat élveznek és ezt terjesztenék ki az önkéntesekre is.

Az Izvesztyija csütörtöki cikkében megjegyezte, hogy a kormányzó Egységes Oroszország párt által előterjesztett törvényjavaslat célja, hogy egyenlővé tegye a szolgálatot teljesítők és az Orosz Gárda félkatonai alakulataival szerződést kötöttek jogállását. A lap szerint az orosz kormány már jelezte, hogy kész támogatni a kezdeményezést.

Ha a jogszabály elfogadásra kerül, az ilyen személyekre nem fogják kivetni az útlevelek és a jogosítványok kiállításáért felszámítandó díjakat sem.

A törvényjavaslat egyik társszerzője, Anatolij Vibornij a lapnak elmondta, hogy az intézkedés segítene “erősíteni a haza védelmezőinek harci szellemét”.

Az Állami Dumában jelen lévő mindhárom másik párt megerősítette újságíróknak, hogy támogatják a jogszabályt. Oleg Nyilov a Szravedlivaj Rosszija (Igazságos Oroszország) párttól azonban megjegyezte, hogy szeretné, ha a veteránoknak jelentősebb támogatást nyújtanának. Elmondta, hogy pártja javasolta, hogy egyenlősítsék ki státuszukat a második világháborús veteránokéval.

Szergej Leonov az Oroszországi Liberális Demokrata Párt (LDPR) képviselője elmondta, hogy pártja támogatna minden olyan jogszabályt, amely az Ukrajnában harcolók támogatására irányul, míg Nyikolaj Arefjev, a Kommunista Párt képviselője szerint az adómentesség hatékony intézkedés lenne az önkéntesek családjainak támogatására.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Blinken: Ukrajna a NATO tagja lesz, ha a szövetségesek egyetértenek

Ukrajna csak akkor csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez, ha minden feltételt teljesít és minden tag biztosítja a beleegyezését - ismételte meg szerdán...

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Artyomovszkoje települést

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a Donyecki Népköztársaságban az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A moszkvai hadijelentés szerint egyébként...

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...
spot_img

Videó