2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Iszkander semmisítette meg az ukrán katonai utánpótlást szállító vonatot

Az orosz hadsereg megsemmisített egy ukrán katonai szerelvényt a Dnyipropetrovszki terület egyik vasútállomásán – közölte a védelmi minisztérium.

“A Dnyipropetrovszki területen található Csapline vasútállomáson egy Iszkander rakéta közvetlen találatának következtében egy katonai vonat megsemmisült, több mint 200 ukrán tartalékos katona és tíz egységnyi, a Donbassz harci övezetbe tartó katonai felszerelés” – olvasható a jelentésben.

Ezenkívül az orosz hadsereg más katonai létesítményeket is támadott Ukrajna területén.

Zaporizzsjában például az Iszkra üzem gyártócsarnokai, ahol légvédelmi eszközöket és légvédelmi radarállomásokat javítottak, valamint a Migremont repülőgép-javító üzem épületei, ahol ukrán repülőgépeket állítottak helyre. A Hmelnickij régióban egy rakétacsapás megsemmisítette a páncélozott járművek javítására szolgáló műhelyeket és rakéta-sorozatvetőket Sepetyivkában.

Két további csapás repülőtereket ért – az Ukrán Légierő három repülőgépe Dnyipróban és kettő Mirhorodban (Poltavai terület) semmisült meg, míg további három kritikus károkat szenvedett. Az ellenség ott akár 30 élőerő veszteséget is szenvedett.

A Mikolajivi területen lévő Novij Buh térségében pedig rakéták találták el az ukrán Kahovka csoport parancsnoki állását. Hatvannégy ukrán katonát és hét katonai felszerelést számoltak fel.

“A különleges katonai művelet kezdete óta összesen 273 repülőgépet, 148 helikoptert, 1808 pilóta nélküli légi járművet, 369 föld-levegő rakétarendszert, 4384 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 819 rakéta-sorozatvető harcjárművet, 3340 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 5048 darab speciális katonai járművet semmisítettek meg” – zárta a védelmi minisztérium.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...