2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Ismét a CIA-igazgatójával találkozott Zelenszkij Kijevben

William Burns CIA-igazgató kedden Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – jelentette a Washington Post és az AFP egy, az ügyet ismerő tisztviselőre hivatkozva.

Burns “megerősítette az Egyesült Államok elkötelezettségét, hogy támogatást nyújt Ukrajnának az orosz agresszió elleni harcban” – idézték a tisztviselőt.

A jelentés szerint Burns biztonságban volt az amerikai nagykövetségen belül az ukrán fővárosra mért orosz rakétacsapások alatt.

Az útra azt követően került sor, hogy a CIA-főnök hétfőn a törökországi Ankarában találkozott orosz kollégájával, Szergej Nariskinnel.

A Fehér Ház szóvivője szerint “üzenetet közvetített az orosz atomfegyverek használatának következményeiről és az eszkaláció kockázatáról a stratégiai stabilitásra nézve”.

A Fehér Ház szerint a törökországi megbeszéléseken a nukleáris fegyverekről és az Oroszországban fogva tartott amerikai állampolgárok sorsáról volt szó. Az ukrajnai esetleges békerendezésről állítólag nem esett szó. Moszkva megerősítette, hogy a tárgyalásokra sor került, de nem közölt részleteket.

Burns Kijevben találkozott hírszerző kollégáival, és megvitatta a korábban Nariskinnek adott figyelmeztetését a nukleáris fegyverek bevetéséről – jelentette a Washington Post.

Burns a beszámolók szerint októberben is járt már Kijevben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...