2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Indonézia felkészült az amerikai VISA és Mastercard kártyatársaságok kivezetésére

A Bank of Indonesia májusban indítja el hazai kártyás fizetési rendszerét annak a stratégiának a részeként, amelynek célja a külföldi rendszerektől való függőség csökkentése és a tranzakciók védelme a geopolitikai kihatásoktól – jelentette hétfőn a RIA Novosztyi hírügynökség.

Perry Warjiyo jegybankelnök a beszámoló szerint azt mondta, hogy az ország hivatalosan is elindítja a fizikai belföldi kártyákat “a kormánnyal és az Indonéz Hitelkártya Szövetséggel (AKKI) szoros együttműködésben”.

Márciusban a szabályozó hatóság bejelentette, hogy a Visa és a Mastercard fokozatos kivonására készül, mivel a külföldi fizetési szolgáltatók szerepének minimalizálásával nagyobb autonómiára törekszik a fizetési infrastruktúrája felett.

Joko Widodo indonéz elnök korábban sürgette a regionális hatóságokat, hogy szokjanak le a külföldi fizetési rendszerek használatáról, és kezdjék el használni a helyi bankok által kibocsátott kártyákat. Azzal érvelt, hogy Indonéziának meg kell védenie magát a geopolitikai zavaroktól, az ukrajnai konfliktus miatt az orosz pénzügyi szektort célzó nyugati szankciókra hivatkozva.

“Nem szabad megfeledkeznünk az Egyesült Államok által Oroszország ellen bevezetett szankciókról. A Visa és a Mastercard problémát jelenthet” – figyelmeztetett.

Dodit Proboyakti, az Indonéz Hitelkártya Szövetség elnökségi tagja a közelmúltban a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy Jakarta a hazai pénzügyi hálózat előmozdítása érdekében Oroszország MIR fizetési rendszerrel kapcsolatos tapasztalatait fogja alkalmazni.

Moszkva nem sokkal azután vezette be saját nemzeti kártyarendszerét, a MIR-t, hogy az Egyesült Államok 2014-ben először szankciókkal sújtotta az országot, és létrehozta a hazai Nemzeti Fizetési Kártyarendszert (NSPK), hogy átvegye az összes Visa- és Mastercard-tranzakciót, ha az amerikai székhelyű cégek le akarnák kapcsolni őket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó