2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

India igyekszik bővíteni a kereskedelmet Oroszországgal

Újdelhi vizsgálja annak lehetőségét, hogy növelje a gyógyszerek, mezőgazdasági termékek, elektronikai cikkek és autóalkatrészek exportját Oroszországba – jelentette szerdán a RIA Novosztyi az orosz nagykövetre, Gyenyisz Alipovra hivatkozva.

“Ahogy a kölcsönös elszámolások és a kereskedelem logisztikai támogatásának biztosításával kapcsolatos problémák megoldódnak, úgy nő az indiai vállalatok érdeklődése az orosz piac megüresedett rései iránt” – mondta Alipov a RIA-nak, megjegyezve, hogy az orosz vállalatok is nagyobb érdeklődést mutatnak India iránt.

Az orosz nagykövet szerint a felek vizsgálják a befektetési együttműködés fejlesztésének kilátásait a gyógyszeripar, a szénhidrogén-lelőhelyek és a gyémántágazat területén. Alipov hozzátette, hogy a bányaipar, a polgári légi közlekedés és a hajóépítés terén is vizsgálják az együttműködést.

A diplomata korábban elmondta, hogy az Oroszország és India közötti kereskedelmi forgalom példátlanul növekszik, és az idei év első hat hónapjában meghaladta a 11 milliárd dollárt, szemben a 2021-es egész évre vonatkozó 13,6 milliárd dollárral.

A két ország célja, hogy 2025-re 30 milliárd dollárra növelje a kölcsönös kereskedelem éves volumenét – jegyezte meg.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó