2022, december 2.
2.3 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

India igyekszik bővíteni a kereskedelmet Oroszországgal

Újdelhi vizsgálja annak lehetőségét, hogy növelje a gyógyszerek, mezőgazdasági termékek, elektronikai cikkek és autóalkatrészek exportját Oroszországba – jelentette szerdán a RIA Novosztyi az orosz nagykövetre, Gyenyisz Alipovra hivatkozva.

“Ahogy a kölcsönös elszámolások és a kereskedelem logisztikai támogatásának biztosításával kapcsolatos problémák megoldódnak, úgy nő az indiai vállalatok érdeklődése az orosz piac megüresedett rései iránt” – mondta Alipov a RIA-nak, megjegyezve, hogy az orosz vállalatok is nagyobb érdeklődést mutatnak India iránt.

Az orosz nagykövet szerint a felek vizsgálják a befektetési együttműködés fejlesztésének kilátásait a gyógyszeripar, a szénhidrogén-lelőhelyek és a gyémántágazat területén. Alipov hozzátette, hogy a bányaipar, a polgári légi közlekedés és a hajóépítés terén is vizsgálják az együttműködést.

A diplomata korábban elmondta, hogy az Oroszország és India közötti kereskedelmi forgalom példátlanul növekszik, és az idei év első hat hónapjában meghaladta a 11 milliárd dollárt, szemben a 2021-es egész évre vonatkozó 13,6 milliárd dollárral.

A két ország célja, hogy 2025-re 30 milliárd dollárra növelje a kölcsönös kereskedelem éves volumenét – jegyezte meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...