2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Hoppá! Lengyelország mindenképp lezárja a határt az ukrán agrártermékek előtt

Lengyelország lezárja a határt az Ukrajnából érkező agrártermékek előtt – Robert Telius mezőgazdasági miniszter a PAP lengyel állami hírügynökség szerint.

“Még akkor is lezárjuk a határt, ha az Európai Bizottság úgy dönt, hogy nem teszi meg. Úgy vélem, hogy az öt frontország közül néhányan ugyanezt fogják tenni. Szeretnénk és segítünk Ukrajnának, de a gazdák jóléte a mi prioritásunk” – mondta a lengyel miniszter.

Július közepén Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök azt mondta, hogy Lengyelország nem nyitja meg piacát az ukrán gabona előtt a gabonaegyezmény felmondása után.

Lengyelország az év végéig be akarja tiltani az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek importját az EU-ba.

Korábban az Európai Bizottság tárgyalásai az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek importját betiltó országokkal nem jártak sikerrel.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy az Európai Bizottságnak nincs pénze az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek tranzitjának többlet szállítási költségeinek fedezésére, miután Oroszország kilépett a fekete-tengeri gabonamegállapodásból. A Reuters szerint az ukrán szükségletekre szánt pénz csak a költségvetés félidős felülvizsgálata után érkezhet meg, ami még több hónapot is igénybe vehet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó