2023, szeptember 21.
21.1 C
Budapest
16.1 C
Moszkva

Hersh: Ukrajna kábítószer csempészésre használta a gabonafolyosót

Ukrajna illegális árukat, köztük kábítószert és olajat exportált Európába a gabonaegyezménynek köszönhetően – állítja Seymour Hersh amerikai újságíró egy meg nem nevezett amerikai tisztviselőre hivatkozva.

“Az Odesszából származó export olyan illegális árukat tartalmazott, mint a kábítószer és az olaj, amelyet Ukrajna Oroszországtól kapott” – idézi Hersh az amerikai tisztviselőt.

A gabonaegyezmény július 18-án járt le, és az Oroszországi Föderáció értesítette Törökországot, Ukrajnát és az ENSZ-t, hogy ellenzi a meghosszabbítását.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban megjegyezte, hogy az ENSZ erőfeszítései ellenére sem tartják be a megállapodás Oroszországra vonatkozó feltételeit, mert a nyugati országok nem tartják be ígéreteiket. Putyin többször rámutatott, hogy a Nyugat az ukrán gabona nagy részét saját államaiba exportálta, miközben az alku fő célja – a rászoruló országok, köztük az afrikai országok gabonával való ellátása – nem valósult meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó