2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Hatalmas turisztikai központ épül a Bajkál-tónál

A Turizm.RF orosz állami vállalat és az Anterra megkezdte az egész évben üzemelő turisztikai komplexum építését a Bajkál-tó partján, Burjátföldön, amelyet a tervek szerint 2025 elején helyeznek üzembe – közölte a vállalat sajtószolgálata újságírókkal.

A szálloda alapjait már letették, az aquatermál komplexum alapozását pedig most végzik. A projekt beruházója az Anterra, a Krasznodari területen található Roza Hutor üdülőhelyen található Green Flow Hotel üzemeltetője.

Turisztikai központ épül a Bajkál-tónál

A négycsillagos szálloda 153 szobával és rekreációs infrastruktúrával 1,7 hektáros területen épül a burjátföldi Turka faluban.

“Az új szálloda minden jogi normának és követelménynek megfelelően épül, hogy megőrizzük a Bajkál-tó egyedülálló természetét” – tették hozzá a beruházók.

“A Green Flow Baikal az első olyan projekt, amelyet a Bajkál természeti területének központi ökológiai zónájában valósítanak meg. Az orosz kormány biztosította az összes állami támogatását, amely teljes mértékben részt vesz a projekt megvalósításában. A projekt új lendületet ad a régió turisztikai iparának, és új lapot nyit a hazai turizmus fejlődésében” – hangsúlyozta Szergej Szuhanov, a vállalat főigazgatója.

Épülő szálloda a Bajkál-tó partján

Mint Burjátföld vezetője Alekszej Cigyenov megjegyezte az állami vállalat több mint 300 millió rubelt különített el a szálloda építésére.

Épülő szálloda a Bajkál-tó partján

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó