2022, május 16.
27.8 C
Budapest
12.8 C
Moszkva
Hiredetés
Array

Három százalékkal emelkedtek az orosz reálbérek májusban

Oroszországban három százalékkal emelkedtek a reálbérek májusban – közölte Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter vasárnap.

Az idei év elejétől az orosz állampolgárok jövedelme emelkedni kezdett – mondta a miniszter a Rosszija-1 televíziónak adott interjújában. A statisztika adatok azt mutatják, hogy a reáljövedelmek három százalékkal emelkedtek májusban – mondta.

Csökkenés után

Az orosz statisztikai hivatal a Roszstat előzetes adatai szerint, az orosz reálbérek 2017 január és május között 1.8%-al csökkent az előző év azonos időszakához képest.

2017 májusában az egy főre jutó átlagos készpénzjövedelem 3.9%-al nőtt az előző évhez képest, amely így elérte a 29 136 rubelt (1 rubel kb. 4.6 – 5.2 Ft). A május havi átlag nominálbér 40 640 rubel volt, ami 7.9%-al magasabb a 2016-os adatokhoz képest.

Az orosz tőkebefektetések 3.2%-al emelkedtek május hónapban – mondta az orosz pénzügyminiszter.

Ez nagyon jó, hiszen a beruházások új gyártósorokat eredményeznek, amelyek hozzájárulnak és alapjául szolgálnak a jövőbeni gazdasági növekedéshez – mondta Sziluanov.

Korábban Makszim Oreskin gazdaságfejlesztési miniszter elmondta, hogy a beruházások növekedése 2017 első negyedévében 2.3% volt.

 

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS