2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Három rendőr meghalt egy ingusföldi terrorellenes művelet során

Három rendőr meghalt, nyolc másik pedig megsebesült egy terrorellenes művelet során az ingusföldi Malgobekszkij járásban – közölte a RIA Novosztyi a régió rendvédelmi szerveiből származó forrásra hivatkozva.

Szerda este a Malgobekszkij járásban lévő Zjazikov-Jurt faluban egy terrorellenes művelet során a rendfenntartók egy fegyveresekből álló csoportra bukkantak. Amikor megpróbálták letartóztatni őket, azok ellenálltak, és automata fegyverekkel tüzet nyitottak a rendfenntartókra – közölte a régió operatív parancsnoksága.

“Az összecsapás során három rendőr meghalt, nyolc másik pedig különböző súlyosságú sebesüléseket szenvedett” – mondta a forrás a hírügynökségnek.

A likvidált fegyveresek számáról nem adott tájékoztatást.

Március 27-én ismeretlen fegyveresek automata puskából tüzet nyitottak egy ellenőrzőpontra az ingusföldi-észak-oszét határon. Ennek következtében két rendőr lőtt sebeket szenvedett. Másnap Karabulak városában megtalálták a támadás egyik feltételezett résztvevőjének holttestét lőtt sebekkel.

Nem sokkal később a regionális FSZB igazgatóság körözést adott ki öt csecsen lakos ellen, akiket terrorizmussal kapcsolatos bűncselekmények tervezésével gyanúsítanak.

Április 3-án a Malgobekszkij körzetben ismeretlen támadók egy csoportja és a rendőrség között összetűzésre került sor, amelynek következtében az egyik rendőr könnyebb sérülést szenvedett. Hétfőn este 8 órakor terrorellenes műveleti státuszt vezettek be a Malgobekszki kerületben. Szerdán a járás egyik falujában megtalálták a rendőrök elleni támadás miatt körözött egyik férfi holttestét. Nála egy géppisztolyt találtak, valamint egy gránátvetővel és négy gránáttal volt felszerelve.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó