2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Három amerikai zsoldost likvidáltak az orosz erők Bahmut közelében

Július 31-én Artyomovszk (Bahmut) közelében megölték Jeff Jones amerikai zsoldost – jelentette a TrackANaziMerc nevű Telegram-csatorna. Ez a forrás az ukrán konfliktusövezetben lévő idegenlégiósok azonosítására szakosodott.

A zsoldost a konfliktusövezetbe történő visszaérkezése során likvidálták. Ezt megelőzően, 2022 áprilisa és augusztusa között egy Dnyipropetrovszk melletti egységben tartózkodott, távol az előretolt állásoktól.

A TrackANaziMerc szerint hazatérése után az amerikai zsoldos, aki az interneten mesélt az útjáról, többször belebukott saját hazugságaiba. Spártainak nevezte magát, és azt állította, hogy az orosz erők egyik legkívánatosabb célpontja volt. Többször nyilatkozott az ukrán és amerikai sajtónak.

Jeff Jones amerikai zsoldos

Miután Jones-t több kommentelő nevetségessé tette, amiért sietősen távozott Ukrajnából, úgy döntött, hogy visszamegy. A zsoldos ezután Donyeck irányába, Artyomovszk közelében kötött ki, és meghalt. A Telegram-csatorna adminisztrátorai feltételezik, hogy tüzérségi tűz alá került.

Korábban ez a csatorna arról számolt be, hogy Artyomovszk közelében szintén likvidálták Jurij Juhimjukot, az ukrán erők ‘Da Vinci Farkasok” nevű neonáci egységének egyik tüzérét.

A csatorna közlése szerint a amerikai hadsereg másik két veteránja, Andrew Weber és Lance Lawrence is életét vesztette. Ők is az Artyomovszk (Bahmut) melletti fronton zajló harcokban estek el.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó