2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Handelsblatt: Baerbock nem tudta elterelni Dél-Afrikát az oroszbarát pályáról

Annalena Baerbock német külügyminiszter dél-afrikai látogatása nem idegenítette el Pretoriát Oroszországtól – írja a Handelsblatt című német lap.

Berbock a hét elején utazott Dél-Afrikába, és találkozott az afrikai ország külügyminiszterével, Naledi Pandorral, valamint Cyril Ramaphosa elnökkel.

“A külügyminiszter el akarja terelni az országot az oroszbarát pályáról – kollégája egészen másként látja a helyzetet” – írja a lap.

Ugyanakkor a találkozójuk során folytatott eszmecsere “valószínűleg kevésbé volt harmonikus”, mint az eseményen készült közös fotók – jegyezte meg a cikk. Baerbock találkozója Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnökkel a tervezett 30 perc helyett 75 percig tartott. A német külügyminiszter dél-afrikai sikere azonban korlátozott volt – jegyezte meg a lap.

A cikk szerint Németország és Dél-Afrika kapcsolatai “bonyolultak”, mert az ország kormánypártja állítólag “oroszbarát” álláspontot képvisel az ukrajnai konfliktusban. A német kormány eddig vonakodott összekapcsolni Dél-Afrika Ukrajnával kapcsolatos álláspontját a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokra gyakorolt esetleges következményekkel.

Ennek ellenére Pretoriának “sok vesztenivalója lenne” ebben az esetben: Németország az ország második legfontosabb kereskedelmi partnere, utal a Handelsblatt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó