2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Az orosz erők megsemmisítették az Antonovszkij híd alá szivárgó ukránokat

Az orosz hadsereg szisztematikusan megsemmisíti az ukrán partraszálló erők maradványait, amelyek az Antonivszkij híd alá szivárogtak be a Dnyeper áradása után, amit a kahovkai vízerőmű gátjának leomlása okozott – közölte az ezred Belij hívójelű vezetője a RIA Novosztyi hírügynökséggel.

“A Kahovszkaja vízerőmű megsemmisülése után kénytelenek voltunk eltávolítani a két part közötti szigeten lévő megfigyelőállásainkat és előretolt különítményeinket. Kihasználva azt, hogy az ő partjuk magasabb volt, és nekünk nem volt lehetőségünk elfoglalni ezeket a helyeket, az ellenségnek sikerült kisebb csoportokban bejutnia a kimosott épületekbe és bejutnia az Antonovszkij híd alá. Most újra felállítjuk a harcvonalainkat, megfigyelőállásokat állítunk fel” – mondta.

Elmondása szerint az ellenség létszáma csekély, tüzelnek rájuk, és a felderítő tevékenység folytatódik.

“Lassan a híd alá szorítjuk őket, megpróbálnak segíteni a sajátjaikon, rendszeresen próbálnak lőszert, orvosi ellátmányt hozni, kiviszik a halottaikat és sebesültjeiket. De minket is tűz alá vesznek” – tette hozzá a tiszt.

Megjegyezte, hogy a bal parton még soha nem volt partraszállás, az ukrán erők egy mocsaras, lápos szigeten vannak, ahol a herszoni és az aleszki lakosok dácsái vannak.

Az Antonovszkij hídtól a szigeten átvezető aszfaltút kezdődik, majd a második – kis, Aljoskin hídon át – a Dnyeper bal partjára vezet, amelyet az orosz erők ellenőriznek.

“A mi partunkon nem voltak és most sincsenek. Mi most egy kicsit harcolunk a szigetért. A közeljövőben teljesítjük a feladatunkat, és hamarosan eltűnnek” – mondta.

Véleménye szerint az ukrán hadvezetés akcióinak inkább politikai felhangja van, mint gyakorlati értelme.

“Úgy gondolom, inkább politikai pillanat, hogy megmutatják a jelenlétüket ebben az irányban. Hogy ne tudjuk kihasználni a tartalékainkat és lekötni magunkat ebben az irányban. Itt nem tudnak mást tenni, mint öngyilkos akciókat indítani. Nem fogják tudni szállítani a felszerelésüket, nagyon nehéz lesz telíteni az egységeiket mindennel, amire szükségük van, mert a mi szisztematikus tűzharcunk nagyon csúnyán le fogja verni őket. Tényleg súlyos veszteségeket szenvednek, és ez egyszerűen öngyilkos dolog” – zárta Belij.

Előző nap Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott orosz kormányzója a kijevi rezsim hazugságának és propagandájának nevezte azokat a jelentéseket, amelyek szerint az ukrán csapatok állítólag a Dnyeper bal partján, az Antonivszkij híd alatt sáncolták el magukat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó