2023, december 3.
-1.7 C
Budapest
-6.8 C
Moszkva

Hamarosan megszűnhetnek a szankciók és az élelmiszerembargó

Az orosz kormány munkájának abból kell kiindulnia, hogy hamarosan megszűnhetnek a Moszkva elleni nyugati szankciók és a válaszlépésként bevezetett élelmiszerembargó – közölte Igor Suvalov orosz miniszterelnök-helyettes pénteken egy moszkvai gazdasági fórumon.

Oroszország, válaszul az ukrán válság miatt bevezetett nyugati szankciókra, 2014. augusztus 7-én hirdette meg az élelmiszerembargót, amelyet Moszkva tavaly augusztusban 2017 végéig meghosszabbított. A zárlat az Egyesült Államokból, az Európai Unióból, Ausztráliából, Norvégiából, Kanadából, Albániából, Montenegróból, Izlandból, Liechtensteinből és Ukrajnából származó termékekre terjed ki.

“Új amerikai kormányzat jön, meglátjuk, hogyan alakul a politika napirendje, hogy hat ez majd az Egyesült Államok és au EU párbeszédére, és hogyan fognak hozzánk beszélni. Ismerik elnökünk álláspontját: annyira vagyunk készek a párbeszédre, amennyire a partnereink” – mondta.

Suvalov kitért arra, hogy az ellenszankciók hatására megváltozott az orosz belső piac, amelyen a helyzetet kihasználó regionális termelők jelentek meg termékeikkel. A helyettes kormányfő szerint az a tény, hogy a szállítók hozzászoktak a korlátozáshoz, negatív következményekkel járhat. Hangsúlyozta, hogy szükség van az egészséges versenyre, éppen ezért javasolta a kormány az embargónak csak az idei év végéig történő meghosszabbítását.

Suvalov szerint ez kijelölte a “horizontot”, de nem keltett “túlzott várakozást”. MTI

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kovács: Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz

Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz! - írta hivatalos Facebook-oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton. Mindezt az Ukrán...

A Fehér Ház figyelmeztetett, hogy kimerülnek a pénzügyi források Ukrajna támogatására

John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője elmondta, hogy a Fehér Háznak sürgősen szüksége van kiegészítő finanszírozásra Ukrajna támogatására. A magas rangú tisztviselő elismerte, hogy...

Jelentősen visszaesett az ukrán export a lengyelek határblokádja miatt

Jelentősen visszaesett Ukrajna Lengyelországon keresztül történő exportja, amióta lengyel kamionosok és mezőgazdasági termelők tömeges tiltakozást szerveztek az EU Kijevvel szembeni kereskedelmi szabályozása ellen, és...
spot_img

Videó