2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Gulyás: ha megszüntetnék az oroszellenes szankciókat az árak és az infláció feleződne

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kormányinfón jelenti be a legújabb döntéseket.

Gulyás Gergely az uniós gázárstopról úgy fogalmazott, várják hogy megismerhessék a javaslatot, de eddig nem teljesen értik, mert azt a tőzsde alakítja ki, ha a Bizottság fel akarja számolni a tőzsdét akkor állami tulajdonba kell venni mindent.

A miniszter kijelentette, ha holnap megszüntetnék az Oroszországgal szembeni szankciókat, vagy legalább az energetikai részüket, akkor az árak, az infláció feleződne.

A Bizottság ezzel ellentétes utat választott, Gulyás Gergely azt helyesnek nevezte, hogy mérsékelni akarják a kárt, de az a baj, hogy árplafont megállapítani akkor lehet, ha valaki megtermeli azt, amit el akar osztani. Európa viszont nem önfenntartó gázból, nincs nagyon értelme árplafonról beszélni.

Hatósági áras tűzifaprogram indul

A tűzifaprogram jövő csütörtökön, szeptember 15-én kezdődik, és a szaktárca azt vállalta, hogy mindenkinek, akinek igénye van, 10 köbmétert biztosítanak a fűtési szezon kezdetéig.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...