2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

India közölte, hogy a nyugati tiltakozás ellenére folytatják az orosz olajvásárlást

Hardeep Singh Puri indiai kőolajipari miniszter szerdán a CNBC-nek nyilatkozva kijelentette, hogy országa továbbra is orosz olajat fog vásárolni a Nyugat növekvő nyomása ellenére.

A miniszter kifejtette, hogy ez energiabiztonsági kérdés, rámutatva, hogy India naponta mintegy ötmillió hordó olajat fogyaszt.

Arra a kérdésre, hogy az ukrajnai katonai művelet közepette van-e erkölcsi konfliktusa az orosz olaj vásárlásával, Puri így válaszolt: “Nem, nincs konfliktus. Erkölcsi kötelességem van a fogyasztóimmal szemben. Demokratikusan megválasztott kormányként akarok-e olyan helyzetet, amikor a benzinkút kiürül? Nézze meg, mi történik az Indiát körülvevő országokban”.

Az indiai kőolajminiszter hozzátette, hogy az EU-nak nincs joga elítélni Indiát az orosz olaj importja miatt, mivel ő maga sokkal többet vásárol.

“Az európaiak többet vásárolnak egy délután, mint én negyedév alatt. Meglepődnék, ha nem ez lenne az állapot még mindig. De igen, Oroszországtól fogunk vásárolni, bárhonnan fogunk vásárolni”.

India idén növelte az orosz olaj importját, kihasználva a kedvezményes árakat.

Szombaton az EU sürgette Kínát és Indiát, hogy csatlakozzanak a G7-ek kezdeményezéséhez, amely az orosz nyersolajra vonatkozó árplafon bevezetésére irányul. Mindkét ország elutasította az ötletet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...