2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva
Array

Graboplast padlóval burkolnak 2000 iskolai tornatermet Oroszországban

A Graboplast megállapodott az orosz NST csoporttal, hogy 2000 oroszországi iskola tornatermébe szállít speciális padlót, az üzlet értéke meghaladja a félmilliárd forintot – közölte a győri vállalat az MTI-vel.

A társaság tájékoztatása szerint a tornatermekbe szánt padlónak a piacon egyedülálló tulajdonsága, hogy önfertőtlenítő képességgel rendelkezik, vegyszerek használata nélkül semmisíti meg a kórokozókat. Az 550 munkavállalót alkalmazó vállalatcsoport három telephelyen, Győrben, Kecskeméten és Tatabányán rendelkezik gyárakkal.

A cég tatabányai gyárát új üzemcsarnokkal bővíti, amelyben luxus minőségű műpadlót gyártanak majd. A több ütemben megvalósuló beruházás értéke 6,4 milliárd forint, teljes kapacitáson 100 embernek biztosíthat munkahelyet. A próbagyártás beindítását az év utolsó harmadában tervezik, az első elemek áprilisban érkeznek a 132 méter hosszú gyártósorhoz.

A győri székhelyű vállalat 2014-ben 17,5 milliárd forintos árbevételt ért el, amelynek közel 90 százaléka exportból származik, termékeiket több mint 80 országba szállítják. A cég által előállított termékek köre az elmúlt egy évtized során jelentősen átalakult, a lakossági padlók előállítása mellett mára a saját fejlesztésű, nagy hozzáadott értékkel rendelkező speciális padlóburkolatok, a közületi, sport és a járműipari padlók gyártása került előtérbe.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó