2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Gazprom: a mi termékünk, a mi szabályaink

A világgazdaság globális tektonikus elmozduláson megy keresztül, a nyersanyagok értékesebbé válnak, mint a pénz – mondta csütörtökön Alekszej Miller, az orosz állami energetikai óriáscég, a Gazprom vezetője, hozzátéve, hogy mostantól “a mi termékünk, a mi szabályaink” érvényesek.

“A pénz nominális értékének játéka véget ért, mivel ez a rendszer nem teszi lehetővé az erőforrások kínálatának ellenőrzését” – mondta Miller a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum csütörtöki panelbeszélgetésén.

“A mi termékünk, a mi szabályaink. Nem játszunk olyan szabályok szerint, amelyeket nem mi alkottunk” – tette hozzá.

A Gazprom vezetője szerint a világgazdaság globális tektonikus elmozduláson megy keresztül, új gazdasági szabályok alakulnak ki.

“Oroszország fogja meghatározni a világ új gazdasági szerkezetének kontúrját” – mondta Miller.

Európa azon döntéséről szólva, hogy csökkenti a földgáz Oroszországtól való függőségét, azt mondta, hogy a Gazprom “nem neheztel”, mivel a gáz ára “többször is emelkedett”, és az ázsiai országokba irányuló növekvő exporttal párosulva ez segített Oroszországnak pótolni az exportveszteséget.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...