2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Az ukrán Azov zászlóalj főhadiszállását semmisítette meg az orosz légierő

Az orosz légierő nagy pontosságú rakétákkal megsemmisítette az Azov szélsőséges nacionalista alakulat főhadiszállását a Harkovi területen lévő Piszocsin falu közelében – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

“A nagy pontosságú levegőből indított rakéták az éjszaka folyamán 18 olyan területet értek el, ahol élőerő és katonai felszerelések összpontosultak, valamint tíz ukrán tüzérségi és aknavetős üteg tüzelőállásait, köztük hat Grad rakéta-sorozatvető üteget a Donyecki Népköztársaság Zajcezov, Kurdimovka, Dzserzsinszk, Bahmut, Artemovszk és Ocheretyne területén. A Harkovi terület Peszocsin körzetében az Azov nacionalista egység főhadiszállását is megsemmisítették” – mondta.

Ezenkívül két rakéta- és tüzérségi fegyver- és lőszerraktárat semmisítettek meg a Donyecki Népköztársaságban lévő Szpornoje és Vjemka falvak közelében.

A pilótáknak sikerült eltalálniuk 58 olyan területet is, ahol ukrán csapatokat és felszerelést halmoztak fel. Megsemmisítve:
-200 ukrán nacionalistát;
-két Buk-M1 és Osa-AKM SAM rakétavetőt;
-Tíz üzemanyag tartályt.

A rakétaerők és a tüzérség viszont 203 ellenséges felvonulási területet és az ukrán fegyveres erők 38 tüzérségi tüzelőállást talált el. Megsemmisült:
-350 nacionalista;
-egy UAV-irányítási pont;
-nyolc harckocsi és más páncélozott járművek;
-három BM-21 Grad rakéta-sorozatvető;
-három tábori tüzérségi ágyú;
-speciális célú járművek.

A légvédelmi erőknek az elmúlt 24 órában sikerült lelőniük egy ukrán Szu-25-ös harci repülőgépet és hét drónt. Emellett elfogtak egy Tocska-U rakétát az LNR-ben és 21 Uragan többszörös rakétaindítót az LNR, DNR, Herszon és Harkov régiókban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...