2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

FT: Az USA nem fogja eltűrni, hogy Ukrajna az orosz olajszállítmányokat támadja

A Fekete-tengeri orosz olajinfrastruktúra elleni ukrán támadás feldühítheti a Fehér Házat, és veszélyeztetheti az ország támogatását – írja a Financial Times.

“Az olajexport-infrastruktúra elleni támadás valószínűleg nyugtalanságot okozna Washingtonban és más nyugati fővárosokban is” – áll a cikkben.

Helima Croft volt CIA-elemzőt idézve a lap rámutatott, hogy a Fehér Ház nem üdvözölne semmit, ami csökkenthetné az orosz olajellátást a piacra, mivel Joe Biden amerikai elnök kormánya keményen próbálja megakadályozni, hogy a globális árak emelkedjenek és kárt okozzanak a világgazdaságnak, különösen a közelgő amerikai választások előtt.

“Washington egyik félelme, hogy az Ukrajnának nyújtott nyugati segélyeket nehezebb lesz fenntartani, ha szélesebb körű energiaválság alakul ki” – idézték megfigyelők a szakértőt.


A Roszmorrecsflot ma közölte, hogy a Sig orosz tartályhajó a Kercsi-szoros déli részén a gépház közelében sérülést szenvedett, amit feltehetően egy ukrán tengeri drón támadása okozott. A hajó a felszínen maradt, és most szivattyúzzák ki belőle a vizet. A cég pontosította, hogy a sérült tartályhajó a Kercsi-szoros déli részén, annak bejáratánál található.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó