2022, május 19.
21.6 C
Budapest
10 C
Moszkva
Hiredetés
Array

Frexit: Le Pen ígéri, hogy Franciaország kilép az EU-ból és a NATO-ból

Marine Le Pen francia elnökjelölt egy görög lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy a NATO csak azért létezik, hogy Washington érdekeit szolgálja és úgy tervezi, hogy tart egy Brexit stílusú népszavazást.

Le Pen, aki a Francia Nemzeti Front vezetője és a 2017-es elnökválasztás egyik jelöltje euroszkepticizmusáról és bevándorlásellenességéről ismert. Javasolta, hogy Franciaországgal együtt Portugália, Olaszország, Spanyolország, Írország, Görögország és Ciprus is hagyja el az Európai Uniót.

A Frexit a politikám része lesz – nyilatkozta a görög Dimokratia című lapnak.

Elmondta, hogy az embereknek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy szavazzanak a rabszolgaságból történő felszabadulásról, a brüsszeli technokraták zsarolásairól és arról, hogy visszatérjen az ország szuverenitása.

Legfőbb riválisával a jobbközép Köztársaságiak elnökjelöltjével Francois Fillonnal együtt, Le Pen is szorosabb kapcsolatokra törekszik Oroszországgal és bírálta a NATO kelet-európai terjeszkedését.

Le Pen elmondta, hogy kiléptetné Franciaországot a katonai szövetségből, ha elnök lesz, mert mint fogalmazott: annak létezésére nincs már szükség.

Akkor alapították meg (a NATO-t… a szerk) amikor ott volt a Varsói Szerződés kockázata és a kommunista Szovjetunió terjeszkedése – mondta. A Szovjetunió már nem létezik és a Varsói Szerződés is megszüntették. Washington azért tartja fenn a NATO-t, hogy saját céljait szolgálja Európában.

[yop_poll id=”3″]
A bevándorlással kapcsolatban Le Pen elmondta, hogy támogatja azokat az intézkedéseket, amelyek megakadályozzák a menedékkérők Európába áramlását.

Marine Le Pen az egyik jelölt a jövő májusi franciaországi elnökválasztáson, legnagyobb kihívója a korábbi miniszterelnök Francois Fillon, aki a jobbközép Köztársaságiak színeiben indul. A baloldali jelöltet még nem neveztek meg, azonban a hivatalban lévő elnök Francois Hollande bejelentette, hogy nem indul újra.

Orosz Hírek / Dimokratia

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS