2022, szeptember 30.
16.7 C
Budapest
17.2 C
Moszkva
Array

Frexit: Le Pen ígéri, hogy Franciaország kilép az EU-ból és a NATO-ból

Marine Le Pen francia elnökjelölt egy görög lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy a NATO csak azért létezik, hogy Washington érdekeit szolgálja és úgy tervezi, hogy tart egy Brexit stílusú népszavazást.

Le Pen, aki a Francia Nemzeti Front vezetője és a 2017-es elnökválasztás egyik jelöltje euroszkepticizmusáról és bevándorlásellenességéről ismert. Javasolta, hogy Franciaországgal együtt Portugália, Olaszország, Spanyolország, Írország, Görögország és Ciprus is hagyja el az Európai Uniót.

A Frexit a politikám része lesz – nyilatkozta a görög Dimokratia című lapnak.

Elmondta, hogy az embereknek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy szavazzanak a rabszolgaságból történő felszabadulásról, a brüsszeli technokraták zsarolásairól és arról, hogy visszatérjen az ország szuverenitása.

Legfőbb riválisával a jobbközép Köztársaságiak elnökjelöltjével Francois Fillonnal együtt, Le Pen is szorosabb kapcsolatokra törekszik Oroszországgal és bírálta a NATO kelet-európai terjeszkedését.

Le Pen elmondta, hogy kiléptetné Franciaországot a katonai szövetségből, ha elnök lesz, mert mint fogalmazott: annak létezésére nincs már szükség.

Akkor alapították meg (a NATO-t… a szerk) amikor ott volt a Varsói Szerződés kockázata és a kommunista Szovjetunió terjeszkedése – mondta. A Szovjetunió már nem létezik és a Varsói Szerződés is megszüntették. Washington azért tartja fenn a NATO-t, hogy saját céljait szolgálja Európában.

[yop_poll id=”3″]
A bevándorlással kapcsolatban Le Pen elmondta, hogy támogatja azokat az intézkedéseket, amelyek megakadályozzák a menedékkérők Európába áramlását.

Marine Le Pen az egyik jelölt a jövő májusi franciaországi elnökválasztáson, legnagyobb kihívója a korábbi miniszterelnök Francois Fillon, aki a jobbközép Köztársaságiak színeiben indul. A baloldali jelöltet még nem neveztek meg, azonban a hivatalban lévő elnök Francois Hollande bejelentette, hogy nem indul újra.

Orosz Hírek / Dimokratia

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A részleges mozgósítás első katonái megérkeztek a Donbasszba

Oroszország részlegesen mozgósított első katonái megérkeztek a Donyecki Népköztársaság (DNR) különleges műveleti övezetébe - írja a RIA Novosztyi. Megérkeztek a Donyecki Népköztársaságba a részleges mozgósítás...

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során - közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében. "Az ukrán csapatcsoport...

Ukrajnába is leállhat a gázszállítás – vita van a Gazprom és a Naftogaz között

A Gazprom elutasítja az ukrán Naftogaz követeléseit az orosz gáz európai tranzitdíjára vonatkozó választottbírósági eljárásban, a nem teljesített szolgáltatásokat nem kell és nem is...