2023, október 1.
15.8 C
Budapest
15.2 C
Moszkva

Francia delegáció érkezett a Krímre, a félsziget és Oroszország újraegyesülésének évfordulójára

12 francia politikusból álló delegáció érkezett szerda este a Krímre, hogy részt vegyenek a félsziget és Oroszország újraegyesülésének ötödik évfordulójára rendezett ünnepségeken – írja a TASzSz hírügynökség.

A szimferopoli repülőtéren köszöntöttem a francia delegáció 12 tagját, melynek vezetője Thiery Mariani, akivel együtt érkezett Leonyid Szluckij az Állami Duma külügyi bizottságának elnöke is – nyilatkozta Alekszej Csernyak képviselő a hírügynökségnek.

Korábban Szluckij arról számolt b, hogy a francia parlamenti képviselők csoportjának vezetője Moszkvába érkezett. Látogatása március 16-ig tart.

Csernyak szerint a francia delegáció látogatása is bizonyítja, hogy a Krím félsziget Oroszországhoz tartozik és nem lehet szankciókkal megijeszteni. A külföldiek ezt megértik és idejönnek – mondta.

Nagyon fontos, hogy az emberek eljöjjenek ide és meggyőződjenek arról, hogy az öt évvel ezelőtti események jogosak voltak és azok nem vitathatóak – tette hozzá a politikus.

Rámutatott, hogy 2018-ban már 144 országból érkezett turista a Krímre.

A Krím és Szevasztopol 2014 március 11-én kikiáltotta függetlenségét. 2014 március 16-án népszavazást tartottak, ahol a krími szavazók 96.77%-a, a szevasztopoli szavazók 95.6%-a úgy döntött, hogy elszakadnak Ukrajnától és az Oroszországi Föderációhoz csatlakoznak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014 március 18-án aláírta az újraegyesülésről szóló megállapodást.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó