2022, május 25.
16.3 C
Budapest
2.3 C
Moszkva
Hiredetés

Francia delegáció érkezett a Krímre, a félsziget és Oroszország újraegyesülésének évfordulójára

12 francia politikusból álló delegáció érkezett szerda este a Krímre, hogy részt vegyenek a félsziget és Oroszország újraegyesülésének ötödik évfordulójára rendezett ünnepségeken – írja a TASzSz hírügynökség.

A szimferopoli repülőtéren köszöntöttem a francia delegáció 12 tagját, melynek vezetője Thiery Mariani, akivel együtt érkezett Leonyid Szluckij az Állami Duma külügyi bizottságának elnöke is – nyilatkozta Alekszej Csernyak képviselő a hírügynökségnek.

Korábban Szluckij arról számolt b, hogy a francia parlamenti képviselők csoportjának vezetője Moszkvába érkezett. Látogatása március 16-ig tart.

Csernyak szerint a francia delegáció látogatása is bizonyítja, hogy a Krím félsziget Oroszországhoz tartozik és nem lehet szankciókkal megijeszteni. A külföldiek ezt megértik és idejönnek – mondta.

Nagyon fontos, hogy az emberek eljöjjenek ide és meggyőződjenek arról, hogy az öt évvel ezelőtti események jogosak voltak és azok nem vitathatóak – tette hozzá a politikus.

Rámutatott, hogy 2018-ban már 144 országból érkezett turista a Krímre.

A Krím és Szevasztopol 2014 március 11-én kikiáltotta függetlenségét. 2014 március 16-án népszavazást tartottak, ahol a krími szavazók 96.77%-a, a szevasztopoli szavazók 95.6%-a úgy döntött, hogy elszakadnak Ukrajnától és az Oroszországi Föderációhoz csatlakoznak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014 március 18-án aláírta az újraegyesülésről szóló megállapodást.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS