2022, december 5.
4.8 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Földrengés – Oroszország 30 tonna humanitárius segélyt küldött Ecuadorba

Oroszország 30 tonna humanitárius segélyszállítmányt küldött Ecuadorba, ahol a Richter-skála szerint 7,8-es erősségű földrengés volt szombaton.

Az orosz rendkívülihelyzetek minisztériumának Iljusin Il-76-os repülőgépe 30 tonna humanitárius segélyszállítmányt vitt a földrengés sújtotta országba.

Az Oroszországi Föderáció elnökének, Vlagyimir Putyin rendeletének értelmében a Rendkívülihelyzetek Minisztériumának Il-76-os repülőgépe elindult Ecuadorba a Moszkva közelében fekvő Ramenszkoje repülőtérről – közölte a minisztérium szóvivője a Ria Novosztyi hírügynökséggel.

A gép élelmiszert, sátrakat és generátorokat szállít a természeti katasztrófa sújtotta dél-amerikai országba.

Ecuador partjait nagy erejű, a Richter-skála szerint 7,8-as fokozatú földrengés rázta meg helyi idő szerint szombat este. A földmozgás a legsúlyosabban az ország nyugati, csendes-óceáni partvidékét érintette, de azt szerte az országban érezni lehetett. Legfrissebb hírek szerint az első, pusztító földrengést 230 utórengés követte. Hat tartományban szükségállapotot hirdettek. A földrengés több mint 500 halálos áldozatot követelt. Rafael Correa államfő szerint az anyagi kár meghaladja a 3 milliárd dollárt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...