2022, május 16.
27.8 C
Budapest
12.8 C
Moszkva
Hiredetés

Foci vb 2018: Putyin nem csökkenti a rendező városok számát

Nem csökkentik a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság rendező városainak számát – közölte Vlagyimir Putyin államfő. A mérkőzéseket 11 városban rendezik meg, egyedül Moszkvában lesz két helyszín. A döntőt a jelenleg teljes átalakítás alatt álló legendás Luzsnyiki stadionban rendezik, amelyben a felújítás után 82 ezer néző fér majd el. A másik fővárosi helyszín a napokban átadásra került 42 ezer férőhelyes Otkrityije Aréna – Szpartak Moszkva stadion.

A közelmúltban megvitattuk annak a lehetőségét, hogy csökkentsük a rendező városok számát, de erre nincs szükség – mondta Putyin a Seliger Ifjúsági Táborban az oroszországi Tver régióban. Korábban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a brazíliai tapasztalatokra hivatkozva azt javasolta Oroszországnak, hogy 12-ről 9-re csökkentse a helyszínek számát.

Brazíliával ellentétben Oroszország négy évvel a sportesemény előtt már átadott három új stadiont. Moszkva, Szentpétervár, Kalinyingrád, Nyizsnyij Novgorod, Kazany, Szamara, Volgográd, Rosztov, Szaranszk, Szocsi illetve Jekatyerinburg stadionjaiban játsszák majd a világbajnokság mérkőzéseit. 

Oroszországban lesz a következő focivébé – nézze meg a már kész és még épülő stadionokat

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS