2023, március 24.
10.6 C
Budapest
7.5 C
Moszkva
Array

Fényes nappal megölték az ukrán elnököt is kritizáló újságírót Kijevben

Megölték csütörtökön Olesz Buzina újságírót Kijevben, és ezzel három nap leforgása alatt már a második sajtómunkás, valamint egy volt parlamenti képviselő vált gyilkosság áldozatává az ukrán fővárosban – jelentette a helyi média.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál azt írta, egy újságíró tájékoztatta arról, hogy csütörtökön fényes nappal a főváros központjában, a Dehtyarivszka utcában agyonlőtték Buzinát, az ismert újságírót, írót, publicistát.

Gyilkosai négy golyót lőttek ki rá. Az UNN hírportál úgy tudja, hogy az újságírót saját házának lépcsőfeljárata előtt ölték meg. Az internetes újság szerint ezt megerősítette Anton Herascsenko belügyminiszteri tanácsadó egy közösségi portálon tett bejegyzésében. Azt is írta, hogy a tettesek egy Ford Focus típusú sötétkék gépkocsiból nyitottak tüzet. Az autónak lett vagy fehérorosz rendszámtáblái voltak, semmiképpen sem ukránok – mondta Herascsenko, és arra kérte a kijevi gépkocsivezetőket, hogy azonnal értesítsék a hatóságokat, ha felfigyelnek egy ilyen gépkocsira.

A nyomozók megkezdték a helyszínelést a tetthelyen, a főváros útjain fokozottan ellenőrzik a gépkocsikat. Buzina több sajtókiadványnál dolgozott, 2007-től a Szevodnya című lap kolumnistája, 2015 januárjától az újság főszerkesztője volt. Márciusban kilépett a laptól, döntését azzal indokolva, hogy a tulajdonos médiaholding cenzúrát gyakorol.

Az újságíró 2012-ben indult a parlamenti választásokon is, az Orosz Blokk színeiben az egyik kijevi kerületben, de nem jutott mandátumhoz. Előző este a szintén oroszbarát Oleh Kalasnyikovot, a Majdan-tüntetések nyomán Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt elnök mögött állt Régiók Pártjának volt parlamenti képviselőjét lőtték agyon otthona előtt ismeretlen támadók.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó