2023, október 1.
15.8 C
Budapest
15.2 C
Moszkva
Array

Felszínre hozták a lezuhant Tu-154-es gép pilótájának holttestét

Az orosz kutatócsoport megtalálta és a felszínre hozta a vasárnap hajnalban a Fekete-tengerbe zuhant Tu-154-es repülőgép kapitányának, Roman Volkovnak a holttestét – értesült a TASZSZ orosz hírügynökség.

A hírügynökségnek név nélkül nyilatkozó forrás elmondta, hogy a pilóta egyenruháján található rangjelzésből azonosították. Szergej Bajnetov az orosz légierő repülésbiztonsági szolgálatának parancsnoka korábban elmondta, hogy Roman Volkov tapasztalt katonai pilóta volt, aki több alkalommal repült ezen az útvonalon.

Az összes áldozat holttestét Moszkvába szállítják azonosításra.

Tengeralattjárókkal és drónokkal is folyik a keresés

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a kutatásban 45 hajó, 15 tengeralattjáró, 192 búvár, 12 repülőgép és 5 helikopter vesz részt.

Vasárnap hajnalban felszállás után a Fekete-tengerbe zuhant egy Tu-154 típusú orosz repülőgép. A Moszkvából Szocsin keresztül Szíriába tartó gépen 92 ember utazott, 84 utas és 8 tagú legénység.

A gép Moszkvából indult, és üzemanyag-feltöltésre szállt le Szocsiban. Onnan Szíriába indult volna tovább, ahol az ott szolgáló orosz katonákkal ünnepelték volna az újévet.

Az áldozatok között van a hadsereg Alekszandrov együttesének 64 tagja is. A védelmi tárca által közzétett utaslistán szerepel a Doktor Lizaként ismert Jelizaveta Glinka, Fair Help (Méltányos Segítség) nemzetközi segélyszervezet munkatársa is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó