2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

A Siemens bocsánatot kért, amiért a Gazprommal viccelődött

A technológiai óriásvállalat bocsánatot kért, amiért tréfásan érzelmi támogatást kért az Északi Áramlat 1 gázvezeték gázszállító turbinájának, amely a nemzetközi szankciók miatt Németországban rekedt. A hangnemváltás egybeesett azzal, hogy Oroszország bejelentette, hogy hamarosan teljesen leállítja a gázszállítást a vezetéken keresztül.

“A híres turbinánk még mindig nincs ott, ahol lennie kellene. Egyedül áll a telephelyünkön Mülheim an der Ruhrban. Tegyünk szegénynek egy szívességet, és készítsünk egy Spotify lejátszási listát” – tweetelte a vállalat szerdán, és azt javasolta, hogy a The Police “So Lonely” című dalával kezdjék.

Péntek estére azonban a német cég rájött, hogy a tweetjük témája és “hangneme” “nem volt megfelelő”, és bocsánatkérést nyújtottak be, mondván, soha nem állt szándékukban senki érzéseit megbántani.

“Töröltük a turbináról szóló tweetünket, amely ellentmondásos vitát váltott ki” – közölte a vállalat, és mindenképpen hangsúlyozta, hogy “az első naptól kezdve elítéltük az ukrajnai háborút”, és “továbbra is ezt tesszük”. A nyilvános bocsánatkérés azonban nem csillapította az ukrán kritikusokat, mivel a vállalatot azonnal újabb követelésekkel bombázták, hogy állítsa le az Oroszországgal folytatott üzleti tevékenységét, ítélje el Moszkvát, és minden bevételt adományozzon Ukrajnának.

A Siemens nem sokkal azután ajánlotta fel a bocsánatkérését, hogy a Gazprom bejelentette, hogy augusztus 31-től szeptember 2-ig – a vezetékrendszer hat turbinája közül az utolsó üzemképes turbina karbantartása miatt – leállítják az Északi Áramlat-1-en keresztül az Európai Unióba irányuló földgáz minden tranzitját.

Az Északi Áramlat-1-es orosz gázszállítások a múlt hónapban a maximális szint 20%-ára csökkentek, mert a többi turbina nagyjavításra szorul, az egyik egység pedig a szankciók miatt Németországban ragadt. Ezt még májusban kellett volna a vezeték oroszországi kompresszorállomására szállítani, miután Kanadában karbantartáson esett át.

A Gazprom kitart amellett, hogy a nyugati szankciók akadályozzák a turbina hazaszállítását, és veszélyeztetik a berendezések jövőbeni karbantartását. A vállalat szerint az alkatrész visszaküldéséhez szükséges papírok nincsenek rendben, mivel azokat a Siemens Energy állította ki, nem pedig a Gazprommal szerződött cég.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.