2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Felmérés: Putyin a legnépszerűbb külföldi politikus Szerbiában

Továbbra is Vlagyimir Putyin orosz elnök a legnépszerűbb külföldi politikus Szerbiában, ahol a lakosság 80%-a szimpatizál az orosz államfővel – derült ki a Gallup felméréséből, amelyet a Vecernje Novosti című belgrádi napilap közölt.

A lap szerint Putyint a kínai államfő Hszi Csin-ping követi, akivel a megkérdezettek 61%-a szimpatizál. A harmadik helyen Angela Merkel német kancellár került 38%-al. A válaszadók egyharmada pozitívan nyilatkozott az Egyesült Államok és Franciaország elnökéről, akik a negyedik és ötödik helyen szerepelnek a felmérésben.

A szerbek nem kedvelik Recep Tayyip Erdogan török elnököt, Theresa May brit, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt és Haszan Róháni iráni elnököt sem, akikkel a megkérdezettek mindössze 17%-a szimpatizál.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 15 éve töretlen népszerűségnek örvend Szerbiában.

Noha Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagságának elnyerésére törekszik, szoros történelmi, vallási és kulturális kapcsolatok fűzik Oroszországhoz, amelyeket nem áll szándékában megszakítani.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó