2023, február 7.
-5.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt – közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a mai orosz rakétatámadás.

“December 5-én reggel a kijevi rezsim szovjet gyártmányú dróncsapásokat kísérelt meg a Rjazanyi területen lévő Djagilevo és a Szaratovi területen lévő Engels katonai repülőterek ellen” – áll a közleményben.

A támadásban három katonai műszaki alkalmazott meghalt, míg négy másik megsebesült, akik megkapták a szükséges orvosi ellátást.

Megjegyzendő, hogy az orosz légierő légvédelmi eszközökkel lőtte le az alacsony magasságban repülő ukrán drónokat, amelyek így két repülőgép törzsének burkolatát enyhén megrongálta.

Oroszország megtorlásképpen nagyszabású csapást mért az ukrán katonai parancsnoki és irányítási rendszerre és a kapcsolódó védelmi létesítményekre.

“A kijevi rezsim azon kísérletei ellenére, hogy terrorcselekménnyel megzavarja az orosz légierő nagy hatótávolságú harci műveleteit, ma moszkvai idő szerint 15 óra körül nagy erejű csapást mértek az ukrán védelmi komplexum katonai irányítási rendszerére és kapcsolódó létesítményeire, kommunikációs csomópontjaira, energetikai és katonai egységeire precíziós irányítású légi és tengeri fegyverekkel. Minden kijelölt létesítményt találat érte” – hangsúlyozta a védelmi minisztérium.

A csapás megzavarta az ukrán csapatok és a külföldi fegyverek vasúti szállítását a harcok helyszínére.

Február 24. óta különleges katonai művelet folyik Ukrajnában. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A fegyveres erők feladata a Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...