2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Ez nem a mi háborúnk – tüntetés zajlik Varsóban (videó)

Szombaton Varsóban vonultak utcára a “Ez nem a mi háborúnk” elnevezésű felvonulás résztvevői, akik Lengyelország és a lengyelek ukrajnai konfliktusba történő bevonása ellen tiltakoznak.

Mint a tüntetés szervezői a megmozduláshoz csatlakozásra felhívó szórólapokon rámutattak, a lengyel politikusok és a média “könyörtelenül háborús propagandával tömi a lengyelek fejét és szívét”.

“A honfitársak hazafias mozgalma, szem előtt tartva 1939-1945-ös tragikus történelmünket, határozottan tiltakozik a háborús retorika ellen. Lengyelországban békének kell lennie, és azokat, akik arra ösztökélnek bennünket, hogy vegyünk részt valaki más háborújában, felelősségre kell vonni” – fogalmaztak.

A tüntetők Lengyelország zászlóit lengetve és “Ez nem a mi háborúnk”, “Állítsátok meg Lengyelország amerikanizálását”, “Békében akarunk élni” feliratú transzparenseket tartva érkeztek Varsó belvárosába.

A tüntetés biztonságát a rendőrség biztosította.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két újabb települést vont az ellenőrzése alá a Wagner-csoport a Donbasszban

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója szerdán közölte, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaságban, az ukránok által csak Bahmut...

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...