2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Erdogan megköszönte Putyinnak Oroszország segítségét az erdőtüzek oltásában

Recep Tayyip Erdogan török elnök Vlagyimir Putyin orosz államfővel folytatott beszélgetésében köszönetet mondott Oroszország segítségéért az erdőtüzek oltásában – közölte a Kreml sajtószolgálata.

“Recep Tayyip Erdogan háláját fejezte ki Oroszország vezetésének és népének a Törökország területén keletkezett erdőtüzek oltásában nyújtott segítségért” – áll a közleményben.

Az erdőtüzek július eleje óta több török tartományt, köztük Antalya és Muglu üdülőhelyeket sújtottak. A múlt hónap közepén az orosz elnök utasítására két Be-200-as kétéltű repülőgépet küldtek Törökországba, hogy segítsenek a tüzek felszámolásában. Mostanra a tüzek többségét vagy ellenőrzés alá vonták, vagy eloltották.

Tavaly Törökországot különösen súlyosan sújtották az erdőtüzek. Az orosz Be-200-as repülőgépek akkor is aktívan részt vettek a tüzek oltásában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó