2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Erdogan bírálta Borrell felszólítását, hogy Törökország csatlakozzon az Oroszország elleni szankciókhoz

Recep Tayyip Erdogan török elnök úgy reagált Josep Borrell vezető uniós diplomata felhívására, miszerint Törökországnak csatlakoznia kell az Oroszország elleni szankciókhoz, hogy az európai politikusnak nincs hatásköre Moszkva és Ankara kapcsolatai felett – jelentette csütörtökön a TRT televíziós csatorna.

“Az ő szintje az lehetne, hogy beszéljen a mi [külügyminiszterünkkel] Mevlut Bey [Cavusoglu]. Ez egy csúnya kijelentés volt. Borrell nem tudja meghatározni és formalizálni az Oroszországgal való kapcsolatainkat. Nincs sem képzettsége, sem képessége arra, hogy ilyen döntéseket hozzon. Ki ő, hogy értékelje az Oroszországgal való kapcsolatainkat a szankciók tekintetében?” – mondta a török elnök a televízió beszámolója szerint újságíróknak, miután visszatért egy türkmenisztáni találkozóról.

Erdogan bírálta az uniós diplomácia vezetőjének Ankarával szembeni álláspontját is az isztambuli gabonamegállapodások végrehajtására tett erőfeszítéseivel kapcsolatban.

“Miközben Európa összes vezetője köszönetet mond nekünk, ők ilyen kijelentéseket tesznek” – mondta Erdogan.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...

Legalább 15 ezer ukrán menekült lett hajléktalan az Egyesült Királyságban, mert a támogatók kidobták őket

A brit kormány pénteken közzétett jelentése szerint legalább 15 000 ukrán menekült kért hajléktalansági támogatást, miután megromlott vagy véget ért a kapcsolatuk brit támogatóikkal. Január...
spot_img

Videó