2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Emelkedett Vlagyimir Putyin támogatottsága, amely több mint 81 százalékos

Az orosz állampolgárok Vlagyimir Putyin elnökbe vetett bizalma 0,5 százalékponttal 81,3 százalékra nőtt a héten – derül ki az Összoroszországi Közvélemény-kutató Központ pénteken közzétett felméréséből.

“Arra a kérdésre, hogy mennyire bíznak Putyinban, a megkérdezett oroszok 81,3%-a válaszolt pozitívan (+0,5 százalékpont a hét folyamán). Az orosz elnök tevékenységének támogatása 78,3%-os volt (+0,2 százalékpont a hét folyamán)” – derült ki az 1600 orosz felnőtt körében augusztus 1. és 7. között végzett felmérés eredményeiből.

A miniszterelnök és az orosz kormány elmúlt heti tevékenységének bizalmi mutatói 52,6%-ra (-0,2 p.p.), illetve 52,2%-ra (-0,6 p.p.) csökkentek. “Mihail Misusztyin kormányfőben a válaszadók 63,1%-a bízik (-0,5 p.p. a héten)” – áll a jelentésben.

A megkérdezettek a parlamenti frakcióvezetők iránt is kifejezték bizalmukat. A közvélemény-kutató szerint a megkérdezettek 33,8%-a bízik az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának vezetőjében, Gennagyij Zjuganovban (+1,8 p.p. a hét folyamán), Szergej Mironov, az Egy igazságos Oroszországért – Az igazságért vezetője 31,3%-ot szerzett (+0,7 p.p.). a héten), az Új Emberek párt vezetője, Alekszej Necsajev 11,6%-ot kapott (+2,7 p.p. a héten), és a megkérdezettek 18,6%-a (+0,9 p.p.) mondta, hogy megbízik Leonyid Szluckijban, az Oroszországi Liberális Demokrata Párt vezetőjében” – jegyezték meg a közvélemény-kutatók.

Az Egységes Oroszország párt támogatottsága 40,7%-os volt (+0,4 százalékpont a héten), a kommunista pártot 10,8% támogatta (+0,2 százalékpont). Az Új Nép párt 4,2%-ot ért el (-0,2% p.p.), míg az Oroszországi Liberális Demokrata Párt 7,5%-ot (-0,4 p.p.), az Egy igazságos Oroszország – Az igazságért pedig 5,7%-ot (+0,2 p.p.).

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...