2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Eltörölné az oroszellenes szankciókat az új osztrák kormány

Ausztria új kormánya aktív lépéseket tesz Európában annak érdekében, hogy az Oroszországgal szemben az ukrán válság miatt bevezetett szankciókat feloldják, valamint csökkentené a Nyugat és Oroszország között kialakult feszültséget – derült ki a TASZSZ hírügynökséghez került osztrák kormányprogramból.

Ausztria semlegessége egy olyan alapvető tényező, amelyet minden nemzetközi megállapodásnál figyelembe kell venni. Az állam nemzeti érdekei közé tartozik a globális politikában való részvétel. Ausztria, mint történelmi kapocs, aktív helyszín kell, hogy legyen a Nyugat és Kelet közötti párbeszédnek, kialakítja majd az enyhülés politikáját Oroszország és a Nyugat között – olvasható az ‘Együtt. A mi Ausztriánkért’ elnevezésű programban.

Célunk a pozitív együttműködés a kontinensünkön. Ausztria aktívan fellép a feszültségek enyhítése érdekében, amely különösen az ukrán válság során jelentkezett és az európai szellemiségben hozzá kapcsolódó szankciók ellen és erőfeszítéseket teszünk az Ukrajnában és körülötte kialakult konfliktus megoldásáért.

Az új osztrák kormánykoalíció két pártjának vezetője, Sebastian Kurz, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke, kancellárjelölt és Heinz-Christian Strache, az Ausztria Szabadságpártja (FPÖ) vezetője, az alkancellári tisztség várományosa szombat délután a bécsi Kahlenberg hegyen bemutatták a koalíció programját, és ismertették a kormány személyi összetételét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó